Pod slovem design si každý představí trochu něco jiného. Design, to je estetika, snaha zaujmout, odlišit se. Alca se letos na design zaměřila. Součástí širokého sortimentu sanitární techniky jsou totiž také produkty, které mohou dokonale podtrhnout styl koupelny, a proto si zaslouží pozornost i jejich vzhled.

Rok ve znamení designu

Alca spojila své síly s úspěšnou českou designérkou Lucií Koldovou, která pro ni navrhla sérii WC tlačítek Linka a Dot.Dot. Tlačítka vynikají po estetické stránce, ale to by k dokonalosti bylo málo. Při jejich vývoji byl kladen důraz také na pečlivý výběr materiálů. Tlačítka jsou díky tomu velmi příjemná na dotek a díky preciznímu provedení se pohodlně ovládají. Křest celé kolekce proběhl velmi stylově - na veletrhu Designblok, kde byla k vidění v rámci expozice, jejíž autorkou byla rovněž Lucie Koldová. Stěna z pohyblivých tlačítek zaujala všechny návštěvníky bez ohledu na věk. V tomto roce ale nebodovala jen tlačítka. Oceněn byl “neviditelný” drenážní žlab pro venkovní odvodnění, a to cenou Design Plus na veletrhu ISH ve Frankfurtu. Tyto úspěchy jednoznačně svědčí o tom, že se Alca stala silným hráčem na poli průmyslového designu.

Rok ve znamení designu

V dobré společnosti

V dobré společnosti Pověstným zlatým hřebem pak bylo přijetí Alcy do Asociace českého průmyslového designu. AČPD vznikla v roce 2020 a v současnosti sdružuje 26 předních firem v ČR, které se věnují průmyslovému designu. Její snahou je především propagovat design v očích široké veřejnosti, a to formou spolupráce se státními a vzdělávacími institucemi, ale také zprostředkovat kontakt mezi firmami věnujícími se průmyslovému designu s cílem vzájemné podpory. “Těší nás, že s přijetím Alcy se AČPD rozšířila o další ryze českou a velice úspěšnou společnost. Vzrostla tím síla naší asociace a šance toho více dokázat. Věříme, že nám naše spolupráce přinese nové příležitosti a vzájemnou inspiraci,” hodnotí přijetí Alcy manažerka AČPD Michaela Trnková.

Chcete-li se o AČPD dozvědět víc, navštivte stránky: acpd.cz.

V dobré společnosti