Alca si ke svým 25 narozeninám „nadělila“ novou distribuční halu E. Z moderní budovy, jejíž rozměry odpovídají velikosti dvou a půl fotbalových hřišť, se budou expedovat všechny výrobky Alca Group do celé Evropy.

Nová hala E za vyšší stovky milionů korun představuje jednu z největších staveb v historii společnosti. „Jsme pyšní, že jsme zprovoznili objekt, který díky moderním technologiím nejen ulehčí práci našim zaměstnancům, ale zároveň je i důkazem technologické vyspělosti firmy,“ říká Radka Prokopová, spolumajitelka a výkonná ředitelka Alca Group. Objekt se podařilo postavit v rekordně krátké době, a to během osmi měsíců.

Nová hala pojme až 17,5 tisíce palet se zbožím a je čtyřikrát větší než ta současná. Revolučním prvkem jsou i spádové regály, do nichž se palety z jedné strany naskládají, z druhé pak vlastní váhou sjíždějí po válečkové dráze do míst, odkud se odebírají a přesunují přímo do aut. Provoz haly E je založen na moderních technologiích. Vytápí se například pomocí zabudovaného energokanálu pod zemí odpadním teplem ze sousední výrobní haly C. Téměř celou střechu haly pokryje fotovoltaická elektrárna o výkonu 1 megawatt. V kombinaci se solárními panely na střechách ostatních hal tak za slunečného počasí celý výrobní areál vůbec poprvé vygeneruje více energie, než spotřebuje.

Součástí nové haly je také třípatrová administrativní budova. Vedle kanceláří a prostorných šaten je zde i místnost určená pro řidiče kamionů. Nové zázemí jim nabídne nadstandardní vybavení, jako je kuchyňka, sprchy s teplou vodou nebo připojení k internetu.

Tiskové zprávy
Napsali o nás

hala_e_02
hala_e_02
hala_e_03
hala_e_03
hala_e_07
hala_e_07
hala_e_08
hala_e_08
img_20230221_131957
img_20230221_131957