Praha, 20. dubna 2022. Prémiová značka sanitární techniky Alca je partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Společnost se dohodla na partnerství s filmovým festivalem letos úplně poprvé.

„Podpora kultury patří mezi naše priority. Spojení ryze české značky se slavným filmovým festivalem konaném v Česku je pro nás významné,“ říká spolumajitelka Alca Group Radka Prokopová.

Společnost podporuje prospěšné aktivity tam, kde působí. Již několik let je hlavním partnerem Lednicko-valtického hudebního festivalu. „Nyní jsme se rozhodli také podpořit KVIFF, který považujeme za špičkovou kulturní událost, “ hodnotí Radka Prokopová.

Skupina Alca Group je největší výrobce sanitární techniky a potrubních systémů ve střední a východní Evropě. Vyrábí například podlahové žlaby a vpusti, WC systémy a splachovací tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství. Je také výrobcem PP-RCT trubek a tvarovek a systémových trubek pro vytápění a chlazení. Navíc přichází s novinkou v podobě systémových stěn. Jedná se o urychlené budování koupelen a bytových jader.

Zlaté české ručičky

Ve filozofii společnosti hraje kvalita a design klíčovou roli. Prémiová značka ALCA představuje řadu krásných výrobků s vysokou užitnou hodnotou. „Vytvářet výrobky, které spolehlivě fungují, splňují požadavky zákazníků a obohacují kvalitu života, je cílem celé skupiny Alca Group,“ to je hlavní motto celé společnosti. Největší výhodou je česká výroba, a tím pádem i dodržení termínu dodání pro velké developerské projekty.

„Mnoho staveb se prodraží kvůli tomu, že zákazník čeká i několik měsíců na dodání jednotlivých produktů a mezitím dochází ke skokovému zvyšování cen ve stavebnictví. Jelikož my si všechno vyrábíme sami, jsme schopni nabídnout a dodržet velmi krátké dodací termíny,“ vyzdvihuje výhody společnosti Alca Group Prokopová.

O společnosti

Pod skupinu Alca Group patří společnosti Alcadrain/dříve Alcaplast , FV Plast a Alcafix. Firmu Alcadrain založili v roce 1998 Radka Prokopová a František Fabičovic. V současnosti má 1 000 zaměstnanců a vyrábí ve třech výrobních závodech.

O značce Alca

Produkty Alca rychle expandují, o což se zasloužily zejména kvalitní a designově zajímavé WC systémy a sprchové žlaby. Ty si společnost i sama navrhuje. Jsou navíc nositeli řady designových ocenění. „Stále inovujeme výrobu a snažíme se vymyslet zjednodušení staveb. Nedostatek kvalifikovaných pracovníků nás dovedl k tomu přinést něco nového,“ říká Radka Prokopová. Alca Group je průkopníkem stavebnicového systému pro výstavbu a rekonstrukce koupelnových prostor a toalet. Díky němu je možné navíc dosáhnout dokonale rovných stěn. Kvalita je na prvním místě, a tak na některé výrobky je záruka až 25 let. Jako velmi důležité považujeme vyrábět, a zároveň být šetrní k životnímu prostředí,“ uzavírá Radka Prokopová.