Skvělá zpráva přišla v pondělí 29. 4. z Berlína. Zástupci Alcy si v berlínském Friedrichstadt-Palast slavnostně převzali cenu iF Design Award 2024, jedné z nejvěhlasnějších soutěží v oblasti designu.

Úspěch doma i v zahraničí

Ocenění si vysloužila kolekce tlačítek Linka a Dot.Dot. Jedná se letos už o druhé - poprvé se kolekce prosadila v tuzemské soutěži Czech Grand Design, kde ní Alca získala třetí místo v kategorii Výrobce roku. „Převzetí ceny iF Design Award je pro Alcu významným mezníkem, který zdůrazňuje její postavení jako lídra v oblasti designu a inovací ve světě sanitární techniky. Není to sice první ocenění, které jsme za tlačítka získali, ale je dosud nejvýznamnější,“ komentuje manažer oddělení marketingu Stanislav Pluháček, který cenu na místě přebíral.

Úspěch doma i v zahraničí

Láska na první dotek

Tlačítka Linka a Dot.Dot. zaujala porotu svým elegantním minimalistickým designem, vysokou funkčností a kvalitním zpracováním materiálu. Vynikají jemným zaoblením těla a příjemným materiálem, což z nich činí esteticky i uživatelsky zajímavý kousek. Tlačítka Linka a Dot.Dot. jsou dostupná v různých barevných provedeních, takže se hodí do každého interiéru. Alca si tímto na své konto připsala už druhé vítězství v  iF Design Award. Poprvé uspěla v roce 2018, kdy v soutěži bodovala rovněž s WC tlačítky, jmenovitě s kolekcí Night Light.

Láska na první dotek

Nejstarší soutěž v oboru

iF Design Award je prestižní mezinárodní soutěž, která oceňuje design produktů v mnoha oblastech. Koná se od roku 1953 a je jednou z nejstarších a nejrespektovanějších designových soutěží na světě.

Do soutěže se každoročně hlásí tisíce designérů a společností z desítek zemí po celém světě. Alca tak mezi oceněnými září po boku takových firem, jako je Microsoft, Adidas nebo Škoda Auto.

Nejstarší soutěž v oboru