{remove}

{/remove}

Podnikatelkou roku v anketě Top ženy Česka se stala podruhé za sebou Radka Prokopová, spolumajitelka a výkonná ředitelka Alcaplastu.

Top ženy Česka je anketa pořádaná vydavatelstvím Economia od roku 2006. Dvacetičlenná porota sestavená ze zástupců veřejné sféry a byznysu vyhledává zajímavé ženské osobnosti a uděluje ocenění v několika kategoriích.

Na druhém místě v kategorii Podnikatelka, kde jsou rozhodujícími kritérii ze 45 % podnikatelský příběh, 35 % výkon a úspěšnost konkrétních projektů a 20 % společenský přínos, se umístila zakladatelka a majitelka Zásilkovny, Simona Kijonková, na třetím pak spolumajitelka a finanční ředitelka NWT, Martina Vítková.

V dalších kategoriích doplňují trojici letošních vítězek členka představenstva České spořitelny Daniela Pešková (kategorie Manažerka roku) a předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová (vítězka v kategorii Veřejná sféra).

„Všichni máme za sebou mimořádně náročný rok. Vnímám toto ocenění jako ocenění pro celou naši firmu a moc si vážím našich zaměstnanců, kteří v krizi ukázali svůj charakter a zvládli náročnou situaci,“ uvedla k vítězství Radka Prokopová.

{remove}

{/remove}